Sammanfattning av Kulturglimtar 2011


Kulturglimtar år två har genomförts. Ett 80-tal deltagare fanns med på ett 40-tal platser. Deltagare var boende i eller med nära anknytning till Ljusnarsberg. Alla intresserade erbjöds att vara med.

Besökarna kunde få se bland annat måleri, foto, tygtryck, korgmakeri, keramik, glas, trådkonst, läderarbeten, modellbyggen, timring, hemslöjd och ta del av olika musikarrangemang. Nytt för i år var workshops (akvarell, tovning, hälsomålning, rödfärgskok) vilket var mycket uppskattat. Unga kreativa kulturskapare visade upp filmer, foto och måleri.

På de olika platserna fördes statistisk över antalet besökare. Summeringen visade att antalet var nästan det dubbla mot 2010. Det noterades också att många fler än i fjol kom från andra orter (länet, Dalarna, Västmanland med flera) och att de kom enkom för Kulturglimtar.

Enkäter för deltagare och utställare delades ut. Svaren var entydigt positiva och den kritik och tips och idéer som framfördes under de öppna frågorna konstruktiva och viktiga för det fortsatta arbetet.

Med mycket ideellt arbete och god planering så har vi genomfört Kulturglimtar inom de ramar som bidragen tillåtit.

Eva Wikman
Ingela Bornström
Wicken von Post
Jeanette Aronsson