Om Kulturglimtar


Varmt välkommen till den trettonde upplagen av Kulturglimtar, en kulturrunda i Ljusnarsberg med omnejd.
Kulturglimtar finns för att vi tror att du är intresserad av vad som finns att uppleva i bygden och för att du ska inspireras att glimta till i kommande Kulturglimtar. Två dagar helgen efter midsommar visar, ställer ut och delar med sig traktens kreativa talanger av sin skaparglädje. Helgen delar mer än femtiotals personer med sig av sitt skapandet. Du är inbjuden att uppleva vår bygds kreativitet; följ våra skyltar för att hitta kulturen!
Loggan från kulturglimtar föreställer 3 kolmilor i en karta över Ljusnarsbergs Kommun.

Här har du möjlighet att uppleva bygdens rika kulturutbud med konstnärer, konsthantverkare, musiker och andra som bidrar till ett aktivt kulturliv i området. Kulturglimtar är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Ljusnarsbergs Konstförening.

Kopparbergn:

’Det är väl känt, att i Ljusnarsberg finns det många kreativa människor som ägnar sig åt skapande verksamhet i en eller annan form. Det må handla om skulptur, måleri och annat bildskapande, men också om konsthantverk i mjuka eller hårda material, musik, dans och annat. Detta brokiga flöde brukar årligen visas fram på den geografiskt utspridda utställning som kallas Kulturglimtar, och som arrangeras av Ljusnarsbergs Konstförening.”

Kulturglimtar är ett projekt som samordnas av Ljusnarsbergs Konstförening.

Praktisk information för dig som vill vara med finns här.