Kulturen glimtar i Ljusnarsbergs kommun 1


KulturglimtarbanderollGenom media har Ljusnarsberg med huvudorten Kopparberg blivit känd som Sveriges skuggsida på alla tänkbara listor.

Evenemanget Kulturglimtar är tänkt att sätta strålkastaren på de 77 av kommunens talanger som ställer ut ett varierat utbud inom konst, hantverk och musik.

-Jag är fantastiskt nöjd med att vi har så pass många deltagare när vi nu för första gången genomför denna kulturrunda, säger arrangerande Ljusnarbergs Konstklubbs ordförande Ingela Bornström.

KULTURGLIMTAR är en kulturrunda där du under helgen den 3-4 juli 2010 fritt kan botanisera bland konstnärer, hantverkare, poeter, dansare och sångare med flera i Ljusnarsberg med omnejd. Ett varierat utbud av bland annat målningar, foton, keramik, glas, textil, film, läder, broderi, smycken, snickeri mm finns att beskåda.

Ett 70-tal olika kulturutövare finns på ett 50-tal platser. Förutom i centrala Kopparberg är de väl utspridda från Löa i söder till Grängesberg i norr. För dig som inte är bilburen erbjuds tur med buss utanför centrala Kopparberg. Bussen kommer att utgå från Galleri Blå Soffan (Konsumparkeringen). Lördag klockan 11 går ‘Norra turen’ och söndag klockan 12 går ‘Södra turen’.

Musik förekommer på flera ställen både dag– och kvällstid och för den som blir hungrig finns flera matställen redo att ta emot gäster. Många utställare har även kaffeservering. Broschyrer finns utlagda på bland annat dessa ställen och hos turistbyråer i och utanför länet och hos varje utställare.

Här på hemsidan www.kulturglimtar.se finns även möjlighet att se bilder och information om vad som alla deltagare visar och var de finns i kommunen.

5 juni till den 4 juli pågår en samlingsutställning på Galleri Blå Soffan i Kopparberg. Här finns möjlighet att uppleva ett urval av verk från deltagarna i Kulturglimtar 2010. Utställningen är öppen lördagar och söndagar klockan 11-14 och onsdagar klockan 17-18.30.

För mer information:

Ingela 073 067 02 89
Eva 070 654 36 38
Jeanette 070 287 31 95
Wicken 070 377 45 09


En tanke om “Kulturen glimtar i Ljusnarsbergs kommun

  • Elisabet Lenné

    Tack för ett underbart arrangemang. Beklagar bara att jag inte hann besöka så många platser p.g.a. att jag själv var engagerad på 2 av dem. Hoppas verkligen Kulturglimtar återkommer varje år, då blir det av att besöka våra fantastiska konstnärer och hanverkare.

Kommentarer är stängda.